ZAVINÁČE ZE PSTRUHA

  • 3.5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
Kitchen story

  • 30
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • Zavináče
  • 4 filety ze pstruha
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 4 nakládané okurky
  • sůl
  • pepř
  • Lák
  • 500 ml vinného octa
  • 200 ml vody
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 2–3 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli

Postup přípravy

Troubu rozehřejte na 100 °C a vložte do ní sklenici, do které budete plnit zavináče. Nechte 15 minut sterilizovat a poté vytáhněte.

Filety ze pstruha zbavte pomocí pinzety případných kostí. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Mrkev a petržel očistěte a společně s nakládanými okurkami nakrájejte na kolečka. Filety ze pstruha rozložte na prkénko kůží dolů, osolte, opepřete a naplňte nakrájenou zeleninou. Zabalte je a propíchněte špejlí, aby se nerozmotaly.

Ingredience na lák dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Poté lák stáhněte z plamene a vložte do něj na 3 minuty zavináče.

Do připravených sklenic plňte zavináče a pak je zalijte lákem spolu se vším kořením.

Nechte vychladnout a dejte na týden odležet do lednice.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY