ZAVINÁČE ZE PSTRUHA
autor:
Kitchen story
- 30
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- Zavináče
- 4 filety ze pstruha
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 4 nakládané okurky
- sůl
- pepř
- Lák
- 500 ml vinného octa
- 200 ml vody
- 3 bobkové listy
- 1 lžička hořčičných semínek
- 2–3 lžíce cukru
- ½ lžičky soli
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 100 °C a vložte do ní sklenici, do které budete plnit zavináče. Nechte 15 minut sterilizovat a poté vytáhněte.
Filety ze pstruha zbavte pomocí pinzety případných kostí. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Mrkev a petržel očistěte a společně s nakládanými okurkami nakrájejte na kolečka. Filety ze pstruha rozložte na prkénko kůží dolů, osolte, opepřete a naplňte nakrájenou zeleninou. Zabalte je a propíchněte špejlí, aby se nerozmotaly.
Ingredience na lák dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Poté lák stáhněte z plamene a vložte do něj na 3 minuty zavináče.
Do připravených sklenic plňte zavináče a pak je zalijte lákem spolu se vším kořením.
Nechte vychladnout a dejte na týden odležet do lednice.
Komentáře k receptu