RYBÍ GULÁŠ
autor:
Kitchen story
- 25
- 20
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 1 filet z kapra bez kůže
- 1 filet ze sumce bez kůže
- 2 cibule
- 2 lžíce sladké červené papriky
- 1 lžička fenyklových semínek
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 2-3 lžíce hladké mouky + na obalení
- 3 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- 2l rybího vývaru
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
- citron
- zakysaná smetana
- kopr
Postup přípravy
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Rybí filety osolte, opepřete a nakrájejte na menší kousky. Obalte je lehce v mouce a orestujte do zlatova. Opečené filety dejte stranou.
Cibuli nakrájejte na drobno a restujte na mírném plameni ve stejném hrnci do zlatohnědé barvy. Česnek nakrájejte na plátky. Přidejte sladkou červenou papriku, fenyklová semínka, nové koření, bobkový list, česnek, hladkou mouku a restujte další 3 minuty. Červenou papriku nakrájejte na plátky a přidejte do hrnce. Vše zalijte rybím vývarem. Přiveďte k varu a pod pokličkou nechte 15-20 minut táhnout. Na posledních 5 minut přidejte do guláše opečené kousky ryb.
Guláš zakápněte citronem a servírujte se zakysanou smetanou a nasekaným koprem.
TIP:
Rybí guláš můžete podávat s krajícem chleba nebo s rýží.
Komentáře k receptu