RYBÍ GULÁŠ

  • 5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
Kitchen story

  • 25
  • 20
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 1 filet z kapra bez kůže
  • 1 filet ze sumce bez kůže
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sladké červené papriky
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2-3 lžíce hladké mouky + na obalení
  • 3 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • 2l rybího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicový olej
  • citron
  • zakysaná smetana
  • kopr

Postup přípravy

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Rybí filety osolte, opepřete a nakrájejte na menší kousky. Obalte je lehce v mouce a orestujte do zlatova. Opečené filety dejte stranou.

Cibuli nakrájejte na drobno a restujte na mírném plameni ve stejném hrnci do zlatohnědé barvy. Česnek nakrájejte na plátky. Přidejte sladkou červenou papriku, fenyklová semínka, nové koření, bobkový list, česnek, hladkou mouku a restujte další 3 minuty. Červenou papriku nakrájejte na plátky a přidejte do hrnce. Vše zalijte rybím vývarem. Přiveďte k varu a pod pokličkou nechte 15-20 minut táhnout. Na posledních 5 minut přidejte do guláše opečené kousky ryb.

Guláš zakápněte citronem a servírujte se zakysanou smetanou a nasekaným koprem.

TIP:

Rybí guláš můžete podávat s krajícem chleba nebo s rýží.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY