PSTRUH S BRYNDZOU A RAJČATOVÝM SALÁTEM
autor:
PG foodies
- 20
- 20
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 2 větší pstruzi (asi 350 g/1ks)
- 400 g rajčat
- 2 jarní cibulky
- hrst máty
- hrst pažitky
- granátové jablko
- 1 lžíce javorového sirupu
- šťáva z 1 citronu
- 2 krajíce chleba
- Bryndzová náplň
- 1 kelímek bryndzy
- malá hrst brusinek
- 2 lžíce hladkolisté petržele
- pepř
- sůl
- citron
Postup přípravy
Rozpalte gril a připravte bryndzovou náplň: petrželku nasekejte najemno a v malé misce ji smíchejte s bryndzou a hrstí brusinek.
Pstruhy osolte, opepřete, pokapejte citronem a potřete olivovým olejem, aby se kůže nepřichytila na mřížku. Naplňte vnitřek pstruha bryndzovou náplní.
Připravte salát: rajčata rozpulte, jarní cibulku nasekejte najemno a z granátového jablka vydlabejte jadérka. Bylinky nasekejte nahrubo. Vše promíchejte ve větší míse s citronovou šťávou a javorovým sirupem.
Na gril položte ryby a 2 krajíce chleba. Pstruhy pečte asi 7 minut z každé strany. Chleba upečte dokřupava. Poté ho natrhejte a salát jím posypte.
Komentáře k receptu