PSTRUH S BRYNDZOU A RAJČATOVÝM SALÁTEM

  • 5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
PG foodies

  • 20
  • 20
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 2 větší pstruzi (asi 350 g/1ks)
  • 400 g rajčat
  • 2 jarní cibulky
  • hrst máty
  • hrst pažitky
  • granátové jablko
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 krajíce chleba
  • Bryndzová náplň
  • 1 kelímek bryndzy
  • malá hrst brusinek
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • pepř
  • sůl
  • citron

Postup přípravy

Rozpalte gril a připravte bryndzovou náplň: petrželku nasekejte najemno a v malé misce ji smíchejte s bryndzou a hrstí brusinek.

Pstruhy osolte, opepřete, pokapejte citronem a potřete olivovým olejem, aby se kůže nepřichytila na mřížku. Naplňte vnitřek pstruha bryndzovou náplní.

Připravte salát: rajčata rozpulte, jarní cibulku nasekejte najemno a z granátového jablka vydlabejte jadérka. Bylinky nasekejte nahrubo. Vše promíchejte ve větší míse s citronovou šťávou a javorovým sirupem.

Na gril položte ryby a 2 krajíce chleba. Pstruhy pečte asi 7 minut z každé strany. Chleba upečte dokřupava. Poté ho natrhejte a salát jím posypte.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY