ŠPENÁTOVÉ RIZOTO S FILETEM PSTRUHA

  • 4.5
  • (Hodnoceno 3×)

autor:
Kitchen story

  • 40
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • Špenátové pesto
  • 75 g špenátu
  • 40 g bazalky
  • 6–8 lžic olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 25 g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • Rizoto
  • 300 g rýže Arborio
  • 1 šalotka
  • 100 ml bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g baby špenátu
  • 50 g parmazánu
  • 40 g másla
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 4 filety ze pstruha s kůží
  • olivový olej
  • 2 lžíce másla
  • šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Ingredience na pesto dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej. Šalotku nakrájejte nadrobno a restujte, než zesklovatí. Přidejte rýži a restujte 3 minuty. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit všechen alkohol. Za stálého míchání přilévejte vývar, dokud nebude rýže na skus.

Jakmile bude rýže téměř hotová, stáhněte plamen a přidejte k ní pesto, baby špenát, parmazán a máslo. Všechno dobře promíchejte do krémové konzistence.

Rozehřejte druhou pánev s olivovým olejem. Filety ze pstruha osolte a opepřete z obou stran a kůží dolů opečte dozlatova. Přidejte máslo, a když se rozehřeje, filety jím přelévejte. Pak rybu zakápněte citronovou šťávou.

Pstruha servírujte na špenátovém rizotu.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY