ŠPENÁTOVÉ RIZOTO S FILETEM PSTRUHA
autor:
Kitchen story
- 40
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- Špenátové pesto
- 75 g špenátu
- 40 g bazalky
- 6–8 lžic olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce piniových oříšků
- 25 g parmazánu
- sůl
- pepř
- Rizoto
- 300 g rýže Arborio
- 1 šalotka
- 100 ml bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g baby špenátu
- 50 g parmazánu
- 40 g másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 4 filety ze pstruha s kůží
- olivový olej
- 2 lžíce másla
- šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
Ingredience na pesto dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej. Šalotku nakrájejte nadrobno a restujte, než zesklovatí. Přidejte rýži a restujte 3 minuty. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit všechen alkohol. Za stálého míchání přilévejte vývar, dokud nebude rýže na skus.
Jakmile bude rýže téměř hotová, stáhněte plamen a přidejte k ní pesto, baby špenát, parmazán a máslo. Všechno dobře promíchejte do krémové konzistence.
Rozehřejte druhou pánev s olivovým olejem. Filety ze pstruha osolte a opepřete z obou stran a kůží dolů opečte dozlatova. Přidejte máslo, a když se rozehřeje, filety jím přelévejte. Pak rybu zakápněte citronovou šťávou.
Pstruha servírujte na špenátovém rizotu.
Komentáře k receptu