RYBÍ SEKANÁ

  • 4.25
  • (Hodnoceno 4×)

autor:
Kitchen story

  • 20
  • 35
  • -4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 500 g kapra
  • 250 g sivena
  • 250 g pstruha
  • 1 cibule
  • 2–3 stroužky česneku
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 hrst kopru
  • 1 lžička fenyklových semínek + na posypání
  • ½ citronu
  • 2 plátky suchého toastového chleba
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Troubu rozehřejte na 160 °C, program horkovzduch. Rybí filety zbavte kůže, vložte je do stolního mixéru a rozmixujte. Směs přendejte do větší mísy. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Bylinky nasekejte a vše přidejte k masu. Fenyklová semínka rozdrťte v hmoždíři a spolu se solí a pepřem jimi dochuťte směs na sekanou. V míse rozmixujte 1 vejce v mléce. Přidejte toastový chleba a nechte ho nasáknout. Poté směs přidejte do mísy. Přidejte šťávu z ½ citronu a směs dobře promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a vypracujte 2 šišky sekané. Potřete je olejem a druhým rozmixovaným vejcem. Pečte asi 35 minut nebo do zezlátnutí a podávejte s bramborovou kaší.

Tip

Aby se sekaná při pečení příliš nevysušila, použijte do ní alespoň jeden tučnější druh ryby. Můžete přidat asi 50 ml perlivé vody, směs se pak lépe spojí a zvláční.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY