RYBÍ SEKANÁ
autor:
Kitchen story
- 20
- 35
- -4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 500 g kapra
- 250 g sivena
- 250 g pstruha
- 1 cibule
- 2–3 stroužky česneku
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 1 hrst kopru
- 1 lžička fenyklových semínek + na posypání
- ½ citronu
- 2 plátky suchého toastového chleba
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 160 °C, program horkovzduch. Rybí filety zbavte kůže, vložte je do stolního mixéru a rozmixujte. Směs přendejte do větší mísy. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Bylinky nasekejte a vše přidejte k masu. Fenyklová semínka rozdrťte v hmoždíři a spolu se solí a pepřem jimi dochuťte směs na sekanou. V míse rozmixujte 1 vejce v mléce. Přidejte toastový chleba a nechte ho nasáknout. Poté směs přidejte do mísy. Přidejte šťávu z ½ citronu a směs dobře promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a vypracujte 2 šišky sekané. Potřete je olejem a druhým rozmixovaným vejcem. Pečte asi 35 minut nebo do zezlátnutí a podávejte s bramborovou kaší.
Tip
Aby se sekaná při pečení příliš nevysušila, použijte do ní alespoň jeden tučnější druh ryby. Můžete přidat asi 50 ml perlivé vody, směs se pak lépe spojí a zvláční.
Komentáře k receptu