Rybí karbanátky
autor:
Kitchen story
- 40
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 350 g vařených brambor
- 350 g filet z kapra bez kůže
- 250 g filet z candáta bez kůže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvého kopru
- 1 hrst hladkolisté petržele
- šťáva z 1 citronu
- sůl
- pepř
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy
Vařené brambory zbavte slupky, nastrouhejte na jemném struhadle a přendejte je do velké mísy.
Ryby nakrájejte na menší kusy, vložte do stolního mixéru a rozmixujte. Přidejte do mísy k bramborám.
Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Bylinky nasekejte a vše přidejte do mísy. Dochuťte citronovou šťávou, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje.
Z vytvořené směsi tvořte karbanátky, které obalte v trojobale. Smažte dozlatova.
TIP 1:
Na karbanátky je lepší použít několik druhů ryb. Díky tomu dostanete do jídla více chutí a struktury.
TIP 2:
Podávejte se zeleninovým salátem.
Komentáře k receptu