Rybí karbanátky

  • 3.6875
  • (Hodnoceno 8×)

autor:
Kitchen story

  • 40
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 350 g vařených brambor
  • 350 g filet z kapra bez kůže
  • 250 g filet z candáta bez kůže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup přípravy

Vařené brambory zbavte slupky, nastrouhejte na jemném struhadle a přendejte je do velké mísy.

Ryby nakrájejte na menší kusy, vložte do stolního mixéru a rozmixujte. Přidejte do mísy k bramborám.

Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Bylinky nasekejte a vše přidejte do mísy. Dochuťte citronovou šťávou, osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje.

Z vytvořené směsi tvořte karbanátky, které obalte v trojobale. Smažte dozlatova.

TIP 1:

Na karbanátky je lepší použít několik druhů ryb. Díky tomu dostanete do jídla více chutí a struktury.

TIP 2:

Podávejte se zeleninovým salátem.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY