ŠPÍZY ZE SUMCE S AJVAROVOU MAJONÉZOU
autor:
PG foodies
- 20
- 15
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 600 g filetu ze sumce
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžičky červené papriky
- 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
- 2 limety
- 1 střední cuketa
- 12 cherry rajčat
- pepř
- sůl
- Majonéza s ajvarem
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce ajvaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Gril rozpalte na 230–280 °C.
Na marinádu smíchejte olivový olej s nasekaným rozmarýnem, červenou paprikou, solí a pepřem.
Filet nakrájejte na středně velké kostky o velikosti asi 5x5 cm a naložte je do marinády.
Nakrájejte cuketu na širší kolečka, limetu na úzké plátky a cherry rajčata překrojte napůl. Špejle na špíz namočte a začněte napichovat rybí maso, limety, poté opět maso a následně zeleninu. Z každé strany grilujte asi 6 minut.
V malé mističce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu a ajvar, osolte a opepřete.
Špíz podávejte s připravenou majonézou a chlebem.
Komentáře k receptu