ŠPÍZY ZE SUMCE S AJVAROVOU MAJONÉZOU

  • 5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
PG foodies

  • 20
  • 15
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 600 g filetu ze sumce
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžičky červené papriky
  • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
  • 2 limety
  • 1 střední cuketa
  • 12 cherry rajčat
  • pepř
  • sůl
  • Majonéza s ajvarem
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce ajvaru
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Gril rozpalte na 230–280 °C.
Na marinádu smíchejte olivový olej s nasekaným rozmarýnem, červenou paprikou, solí a pepřem. Filet nakrájejte na středně velké kostky o velikosti asi 5x5 cm a naložte je do marinády.

Nakrájejte cuketu na širší kolečka, limetu na úzké plátky a cherry rajčata překrojte napůl. Špejle na špíz namočte a začněte napichovat rybí maso, limety, poté opět maso a následně zeleninu. Z každé strany grilujte asi 6 minut.

V malé mističce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu a ajvar, osolte a opepřete.

Špíz podávejte s připravenou majonézou a chlebem.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY