KRÉMOVÁ RYBÍ POLÉVKA

  • 4.5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
Kitchen Story

  • 40
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1,5l rybího vývaru
  • šťáva z ½ citrónu
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 150 ml 33% smetany
  • 4 filety ze pstruha
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicový olej

Postup přípravy

Mrkev s petrželí očistěte, zbavte slupky a na jemném struhadle nastrouhejte. Cibuli a česnek rovněž oloupejte a nakrájejte na plátky. Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje. Cibuli nechte zesklovatět, přidejte mrkev, petržel a restujte dalších 5 minut. Nakonec přidejte nakrájený česnek a po minutě rajčatový protlak. Orestujte a poté zalijte rybím vývarem. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Zakryté pokličkou nechte vařit 10 minut.

Všechny filety ze pstruha nakrájejte na 4 kusy. Osolte a opepřete. Rozpalte pánev s olejem. Pstruha položte na pánev kůží dolů a na slabém plameni opékejte dozlatova. Zakápněte citronovou šťávou a stáhněte z plamene.

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte smetanu, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Do hlubokého talíře nandejte rybí filety a zalijte je polévkou. Bylinky nasekejte a polévku jimi lehce posypejte.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY