KRÉMOVÁ RYBÍ POLÉVKA
autor:
Kitchen Story
- 40
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1,5l rybího vývaru
- šťáva z ½ citrónu
- 1 hrst čerstvého kopru
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 150 ml 33% smetany
- 4 filety ze pstruha
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
Postup přípravy
Mrkev s petrželí očistěte, zbavte slupky a na jemném struhadle nastrouhejte. Cibuli a česnek rovněž oloupejte a nakrájejte na plátky. Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje. Cibuli nechte zesklovatět, přidejte mrkev, petržel a restujte dalších 5 minut. Nakonec přidejte nakrájený česnek a po minutě rajčatový protlak. Orestujte a poté zalijte rybím vývarem. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Zakryté pokličkou nechte vařit 10 minut.
Všechny filety ze pstruha nakrájejte na 4 kusy. Osolte a opepřete. Rozpalte pánev s olejem. Pstruha položte na pánev kůží dolů a na slabém plameni opékejte dozlatova. Zakápněte citronovou šťávou a stáhněte z plamene.
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte smetanu, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Do hlubokého talíře nandejte rybí filety a zalijte je polévkou. Bylinky nasekejte a polévku jimi lehce posypejte.
Komentáře k receptu