Kapr v papilotě

  • 3.9375
  • (Hodnoceno 8×)

autor:
Kitchen Story

  • 10
  • 20
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 2 filety z kapra (asi 800 g)
  • 4 brambory
  • 1 fenykl
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 citron
  • máslo nebo olivový olej
  • tymián
  • hladkolistá petržel
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Troubu rozpalte na 180°C, program horký vzduch. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek.

Očištěné filety rozřízněte na půl, aby vám vznikly čtyři porce.

Brambory, fenykl, cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na tenké plátky.

Na připravený pečicí papír dejte čtvrtinový díl zeleniny a porci ryby společně s plátkem citronu a bylinkami. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Stáhněte rohy papíru a pomocí provázku vytvořte uzlík. Takto postupujte i u zbylých balíčků.

Všechny balíčky vložte společně do rozpálené trouby na 20 minut.

Tip 1

Balíčky servírujte uzavřené. Každý si svou porci otevře sám, aby si po jeho otevření mohl vychutnat i skvělou vůni.

Tip 2

Kapr v papilotě skvěle chutná se salátem ze sezonní zeleniny.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY