Kapr v papilotě
autor:
Kitchen Story
- 10
- 20
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 2 filety z kapra (asi 800 g)
- 4 brambory
- 1 fenykl
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 citron
- máslo nebo olivový olej
- tymián
- hladkolistá petržel
- sůl, pepř
Postup přípravy
Troubu rozpalte na 180°C, program horký vzduch. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek.
Očištěné filety rozřízněte na půl, aby vám vznikly čtyři porce.
Brambory, fenykl, cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Na připravený pečicí papír dejte čtvrtinový díl zeleniny a porci ryby společně s plátkem citronu a bylinkami. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
Stáhněte rohy papíru a pomocí provázku vytvořte uzlík. Takto postupujte i u zbylých balíčků.
Všechny balíčky vložte společně do rozpálené trouby na 20 minut.
Tip 1
Balíčky servírujte uzavřené. Každý si svou porci otevře sám, aby si po jeho otevření mohl vychutnat i skvělou vůni.
Tip 2
Kapr v papilotě skvěle chutná se salátem ze sezonní zeleniny.
Komentáře k receptu