PEPŘENKY Z KAPRA

  • 2.25
  • (Hodnoceno 16×)

autor:
PG foodies

  • 7 dní
  • 45

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 1 kg kapřích filetů
  • 4 cibule
  • 100g sterilizované červené papriky
  • Nálev č. 1
  • 200 ml octa
  • 500 ml vody
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 8 kuliček pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • Nálev č. 2
  • 10 lžic oleje
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1 lžíce soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 50 ml vody
  • 50 ml octa

Postup přípravy

Kapra očistěte a zbavte pouze velkých dlouhých kostí. Nakrájejte filety na 3–4cm kostky, každý kus důkladně osolte a nechte odležet přes noc v lednici v uzavíratelné sklenici. Na 1 kg rybího masa je třeba asi 2 lžíce soli. Maso se díky ní zpevní.

Druhý den připravte nálev č. 1. Vše svařte v rendlíku a nechte vychladnout. Kousky kapra omyjte vodou, abyste se zbavili soli, následně je přesuňte do sklenice, zalijte připraveným nálevem a uzavřete. Vraťte do lednice a nechte odležet 4 dny.

Kousky kapra opět propláchněte vodou, následně je nakrájejte na nudličky. Kůstky už budou měkké.

Cibuli nakrájejte na tenké plátky a pak začněte vrstvit do sklenice nudličky kapra, cibuli a nakládanou papriku.

Uvařte druhý nálev a zalijte jím rybu se zeleninou. Nechte odležet 2 dny v lednici.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY