PEPŘENKY Z KAPRA
autor:
PG foodies
- 7 dní
- 45
Porce obsahuje:
Suroviny
- 1 kg kapřích filetů
- 4 cibule
- 100g sterilizované červené papriky
- Nálev č. 1
- 200 ml octa
- 500 ml vody
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 8 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- Nálev č. 2
- 10 lžic oleje
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce soli
- špetka čerstvě mletého pepře
- 50 ml vody
- 50 ml octa
Postup přípravy
Kapra očistěte a zbavte pouze velkých dlouhých kostí. Nakrájejte filety na 3–4cm kostky, každý kus důkladně osolte a nechte odležet přes noc v lednici v uzavíratelné sklenici. Na 1 kg rybího masa je třeba asi 2 lžíce soli. Maso se díky ní zpevní.
Druhý den připravte nálev č. 1. Vše svařte v rendlíku a nechte vychladnout. Kousky kapra omyjte vodou, abyste se zbavili soli, následně je přesuňte do sklenice, zalijte připraveným nálevem a uzavřete. Vraťte do lednice a nechte odležet 4 dny.
Kousky kapra opět propláchněte vodou, následně je nakrájejte na nudličky. Kůstky už budou měkké.
Cibuli nakrájejte na tenké plátky a pak začněte vrstvit do sklenice nudličky kapra, cibuli a nakládanou papriku.
Uvařte druhý nálev a zalijte jím rybu se zeleninou. Nechte odležet 2 dny v lednici.
Komentáře k receptu