SIVEN S PESTEM NA GRILU S ČOČKOVÝM SALÁTEM
autor:
PG foodies
- 20
- 35
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 2 menší siveni (2x300g)
- 50 g jader vlašských ořechů
- 1 stroužek česneku
- 50 ml olivového oleje + 2 lžíce
- 6 listů šalvěje
- 25 g čerstvé hladkolisté petržele
- 1 citron
- sůl
- pepř
- Salát
- 150 g zelené čočky
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 2 lžíce kopru
- šťáva ze 2 citronů
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy
SALÁT
Připravte salát: namočte čočku alespoň na 1 hodinu do vody, následně ji propláchněte a vařte v osolené vodě, dokud nezměkne. Rozpalte gril a zprudka papriku z každé strany ogrilujte. Následně ji vložte na 5 minut do igelitového sáčku a nechte ji zapařit. Poté zbavte papriku slupky, stopky a semínek. Nakrájejte ji na slabé plátky. Cuketu nastrouhejte na jemné plátky. Červenou cibuli a kopr nasekejte najemno. Vše přidejte k čočce a promíchejte s citronovou šťávou. Osolte, opepřete a přimíchejte 3 lžíce olivového oleje.
RYBY A PESTO
Gril rozpalte na 230–280 °C. Připravte pesto: v menším mixéru rozmixujte vlašské ořechy spolu s olivovým olejem, stroužkem česneku, petrželkou, 4 listy šalvěje, špetkou soli a pepřem. Kůži ryby osolte a potřete olejem. Osolte sivena i zevnitř a naplňte jej pestem. Nakrájejte citron na plátky a se zbývajícími listy šalvěje plátky provázkem připevněte na jeden bok ryby. Ryby grilujte asi 7 minut z každé strany.
Komentáře k receptu