SIVEN S PESTEM NA GRILU S ČOČKOVÝM SALÁTEM

  • 5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
PG foodies

  • 20
  • 35
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 2 menší siveni (2x300g)
  • 50 g jader vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml olivového oleje + 2 lžíce
  • 6 listů šalvěje
  • 25 g čerstvé hladkolisté petržele
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř
  • Salát
  • 150 g zelené čočky
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce kopru
  • šťáva ze 2 citronů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

SALÁT

Připravte salát: namočte čočku alespoň na 1 hodinu do vody, následně ji propláchněte a vařte v osolené vodě, dokud nezměkne. Rozpalte gril a zprudka papriku z každé strany ogrilujte. Následně ji vložte na 5 minut do igelitového sáčku a nechte ji zapařit. Poté zbavte papriku slupky, stopky a semínek. Nakrájejte ji na slabé plátky. Cuketu nastrouhejte na jemné plátky. Červenou cibuli a kopr nasekejte najemno. Vše přidejte k čočce a promíchejte s citronovou šťávou. Osolte, opepřete a přimíchejte 3 lžíce olivového oleje.

RYBY A PESTO

Gril rozpalte na 230–280 °C. Připravte pesto: v menším mixéru rozmixujte vlašské ořechy spolu s olivovým olejem, stroužkem česneku, petrželkou, 4 listy šalvěje, špetkou soli a pepřem. Kůži ryby osolte a potřete olejem. Osolte sivena i zevnitř a naplňte jej pestem. Nakrájejte citron na plátky a se zbývajícími listy šalvěje plátky provázkem připevněte na jeden bok ryby. Ryby grilujte asi 7 minut z každé strany.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY