BYLINKOVÝ CANDÁT S ŘEDKVIČKAMI A KŘENOVÝM DIPEM

  • 5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
PG foodies

  • 15
  • 20
  • 3

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 3 filety z candáta
  • 1 lžička heřmánkové soli (5 g sušeného heřmánku + 50 g soli)
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce čerstvého oregana
  • 50 ml olivového oleje
  • ½svazku ředkviček
  • DIP
  • 150 ml řeckého jogurtu
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička medu
  • 3 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého křenu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

V malé misce smíchejte heřmánkovou sůl s nasekanými listy oregana, špetkou pepře a olivovým olejem. Ochucený olej vmasírujte do ryby. Očistěte ředkvičky a nakrájejte je na čtvrtky. Rozpalte pánev a vložte na ni filety z candáta. Přidejte k nim ředkvičky a pomažte je zbylým olejem. Smažte z každé strany 3–4 minuty.

V malé mističce smíchejte jogurt, citronovou šťávu a med. Přimíchejte nastrouhaný křen, na závěr osolte a opepřete a dejte do uzavíratelné nádoby. Dip vydrží v lednici 1 týden.

Hotového candáta doručujeme podávat s křenovým dipem a vařenými bramborami.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY