BYLINKOVÝ CANDÁT S ŘEDKVIČKAMI A KŘENOVÝM DIPEM
autor:
PG foodies
- 15
- 20
- 3
Porce obsahuje:
Suroviny
- 3 filety z candáta
- 1 lžička heřmánkové soli (5 g sušeného heřmánku + 50 g soli)
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce čerstvého oregana
- 50 ml olivového oleje
- ½svazku ředkviček
- DIP
- 150 ml řeckého jogurtu
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička medu
- 3 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého křenu
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V malé misce smíchejte heřmánkovou sůl s nasekanými listy oregana, špetkou pepře a olivovým olejem. Ochucený olej vmasírujte do ryby. Očistěte ředkvičky a nakrájejte je na čtvrtky. Rozpalte pánev a vložte na ni filety z candáta. Přidejte k nim ředkvičky a pomažte je zbylým olejem. Smažte z každé strany 3–4 minuty.
V malé mističce smíchejte jogurt, citronovou šťávu a med. Přimíchejte nastrouhaný křen, na závěr osolte a opepřete a dejte do uzavíratelné nádoby. Dip vydrží v lednici 1 týden.
Hotového candáta doručujeme podávat s křenovým dipem a vařenými bramborami.
Komentáře k receptu