KAPŘÍ PRSTY V MANDLOVÉ STROUHANCE

  • 5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
PG foodies

  • 15
  • 30
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 600g filetů z kapra
  • 100g mandlové mouky
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 6 snítků tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • DIP
  • 100g fety
  • 10 g máty (malý hrnek)
  • 10 g koriandru (malý hrnek)
  • 1 lžíce vinného octa
  • 40 ml vody
  • sůl

Postup přípravy

Rozmarýn a tymián nasekejte najemno. V hlubokém talíři smíchejte bylinky s jogurtem. Důkladně osolte, opepřete a promíchejte. Filety z kapra nakrájejte na proužky, potřete je bylinkovým jogurtem a nechte marinovat v lednici. Můžete i přes noc.

Troubu rozpalte na 185 °C. Mezitím připravte bylinkový dip: v malém mixéru rozmixujte fetu s koriandrem, mátou, vodou a octem.

Kousky ryby obalte v mandlové strouhance, přesuňte je na pečicí papír a pečte asi 20 minut.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY