KAPŘÍ PRSTY V MANDLOVÉ STROUHANCE
autor:
PG foodies
- 15
- 30
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 600g filetů z kapra
- 100g mandlové mouky
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 2 snítky rozmarýnu
- 6 snítků tymiánu
- sůl
- pepř
- DIP
- 100g fety
- 10 g máty (malý hrnek)
- 10 g koriandru (malý hrnek)
- 1 lžíce vinného octa
- 40 ml vody
- sůl
Postup přípravy
Rozmarýn a tymián nasekejte najemno. V hlubokém talíři smíchejte bylinky s jogurtem. Důkladně osolte, opepřete a promíchejte. Filety z kapra nakrájejte na proužky, potřete je bylinkovým jogurtem a nechte marinovat v lednici. Můžete i přes noc.
Troubu rozpalte na 185 °C. Mezitím připravte bylinkový dip: v malém mixéru rozmixujte fetu s koriandrem, mátou, vodou a octem.
Kousky ryby obalte v mandlové strouhance, přesuňte je na pečicí papír a pečte asi 20 minut.
Komentáře k receptu