CEJN PEČENÝ S RAJČATY A MÁSLOVOU OMÁČKOU

  • 4.25
  • (Hodnoceno 4×)

autor:
Kitchen Story

  • 30
  • 25
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • Máslová omáčka
  • 1 velká šalotka
  • 5 stroužků česneku
  • 500 g mixu cherry rajčat
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 g másla
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • Pečená ryba
  • cejn asi 1,4 kg
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • ½ hrsti kerblíku
  • 3 snítky tymiánu
  • šťáva ½ citronu
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy

Troubu rozpalte na 200°C program horkovzduch.

Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Šalotku a česnek zbavte slupky a nakrájejte na drobno. Nejdříve na pánev dejte orestovat šalotku a po minutě česnek. Nechte zesklovatět.

Přidejte cherry rajčata a zalijte je bílým vínem. Nechte odpařit všechen alkohol a poté přilijte vývar. Povařte 3 minuty a stáhněte z plamene. Přidejte máslo nakrájené na menší kousky a nechte ho rozpustit. Dochuťte solí, pepřem a třtinovým cukrem.

Cejna omyjte, osušte a na bocích udělejte nožem lehké zářezy. Osolte ho zevnitř i zvenčí. Bylinky vložte dovnitř ryby a do zářezů na bocích.

Rajčata s omáčkou přendejte na plech, přidejte rybu, kterou nakonec zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem.

Vložte do trouby a pečte 25 minut.

Tip:

Rybu podávejte s opečenou bagetou potřenou bylinkovým máslem.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY