CEJN PEČENÝ S RAJČATY A MÁSLOVOU OMÁČKOU
autor:
Kitchen Story
- 30
- 25
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- Máslová omáčka
- 1 velká šalotka
- 5 stroužků česneku
- 500 g mixu cherry rajčat
- 50 ml suchého bílého vína
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 g másla
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl, pepř
- olivový olej
- Pečená ryba
- cejn asi 1,4 kg
- 1 hrst hladkolisté petržele
- ½ hrsti kerblíku
- 3 snítky tymiánu
- šťáva ½ citronu
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Troubu rozpalte na 200°C program horkovzduch.
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Šalotku a česnek zbavte slupky a nakrájejte na drobno. Nejdříve na pánev dejte orestovat šalotku a po minutě česnek. Nechte zesklovatět.
Přidejte cherry rajčata a zalijte je bílým vínem. Nechte odpařit všechen alkohol a poté přilijte vývar. Povařte 3 minuty a stáhněte z plamene. Přidejte máslo nakrájené na menší kousky a nechte ho rozpustit. Dochuťte solí, pepřem a třtinovým cukrem.
Cejna omyjte, osušte a na bocích udělejte nožem lehké zářezy. Osolte ho zevnitř i zvenčí. Bylinky vložte dovnitř ryby a do zářezů na bocích.
Rajčata s omáčkou přendejte na plech, přidejte rybu, kterou nakonec zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem.
Vložte do trouby a pečte 25 minut.
Tip:
Rybu podávejte s opečenou bagetou potřenou bylinkovým máslem.
Komentáře k receptu