OKOUN S BYLINKAMI A HRACHOVOU KAŠÍ
autor:
Kitchen story
- 30
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- Hrachová kaše
- 600g hrášku (může být i mražený)
- 100ml 30% smetany
- 2 lžíce másla
- 1 snítka máty
- 1 snítka tymiánu
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
- 4 filety z okouna
- 1 snítka tymiánu
- 2 stroužky česneku
- slunečnicový olej
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Ve středním hrnci přiveďte vodu k varu, lehce osolte a přisypte hrášek. Povařte 2 minuty, sceďte a propláchněte ledovou vodou. Hrášek si tak udrží zelenou barvu. Hrášek dejte do stolního mixéru, přidejte smetanu, máslo, mátu, tymián a rozmixujte do konzistence kaše. Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Filety z okouna osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej. Stroužky česneku lehce rozmáčkněte plochou hranou nože a spolu s tymiánem přidejte na pánev. Filety z okouna opečte na pánvi kůží dolů dozlatova. Přidejte máslo, a jakmile se rozpustí, přelijte jím rybí filety.
Rybu servírujte s hrachovou kaší.
Komentáře k receptu