OKOUN S BYLINKAMI A HRACHOVOU KAŠÍ

  • 4.75
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
Kitchen story

  • 30
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • Hrachová kaše
  • 600g hrášku (může být i mražený)
  • 100ml 30% smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 snítka máty
  • 1 snítka tymiánu
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • 4 filety z okouna
  • 1 snítka tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • slunečnicový olej
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Ve středním hrnci přiveďte vodu k varu, lehce osolte a přisypte hrášek. Povařte 2 minuty, sceďte a propláchněte ledovou vodou. Hrášek si tak udrží zelenou barvu. Hrášek dejte do stolního mixéru, přidejte smetanu, máslo, mátu, tymián a rozmixujte do konzistence kaše. Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Filety z okouna osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej. Stroužky česneku lehce rozmáčkněte plochou hranou nože a spolu s tymiánem přidejte na pánev. Filety z okouna opečte na pánvi kůží dolů dozlatova. Přidejte máslo, a jakmile se rozpustí, přelijte jím rybí filety.

Rybu servírujte s hrachovou kaší.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY