POMAZÁNKA Z UZENÉHO ÚHOŘE
autor:
Kitchen Story
- 20 minut
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- Pomazánka
- 400g žervé
- 300g uzeného úhoře
- 1 menší šalotka
- 3 nakládané okurky
- 4 snítky tymiánu
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- Okurkový salát
- 1 okurka
- 3 snítky máty
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- K servírování
- kváskový chléb
Postup přípravy
Žervé přendejte do velké mísy.
Uzeného úhoře zbavte kůže a oberte z něj všechno maso, které nožem nasekejte na menší kousky a přidejte do mísy k žervé. Šalotku oloupejte a společně s nakládanými okurkami a tymiánem nakrájejte nadrobno a přidejte také do mísy. Pomazánku dochuťte plnotučnou hořčicí, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
Na salát nakrájejte delší stranu okurky na mandolíně nebo nožem na velmi tenké plátky a dejte je do mísy. Mátu nasekejte nadrobno a přidejte k okurce. Zakápněte citronovou šťávou, olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Pomazánku servírujte na plátku chleba s bohatou porcí okurkového salátu.
Tip:
Místo uzeného úhoře můžete použít například uzeného pstruha, pomazánka bude mít jemnější chuť.
Komentáře k receptu