POMAZÁNKA Z UZENÉHO ÚHOŘE

  • 3.25
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
Kitchen Story

  • 20 minut
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • Pomazánka
  • 400g žervé
  • 300g uzeného úhoře
  • 1 menší šalotka
  • 3 nakládané okurky
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • Okurkový salát
  • 1 okurka
  • 3 snítky máty
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • K servírování
  • kváskový chléb

Postup přípravy

Žervé přendejte do velké mísy.

Uzeného úhoře zbavte kůže a oberte z něj všechno maso, které nožem nasekejte na menší kousky a přidejte do mísy k žervé. Šalotku oloupejte a společně s nakládanými okurkami a tymiánem nakrájejte nadrobno a přidejte také do mísy. Pomazánku dochuťte plnotučnou hořčicí, solí a pepřem. Dobře promíchejte.

Na salát nakrájejte delší stranu okurky na mandolíně nebo nožem na velmi tenké plátky a dejte je do mísy. Mátu nasekejte nadrobno a přidejte k okurce. Zakápněte citronovou šťávou, olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Pomazánku servírujte na plátku chleba s bohatou porcí okurkového salátu.

Tip:

Místo uzeného úhoře můžete použít například uzeného pstruha, pomazánka bude mít jemnější chuť.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY