RYBÍ KOLÁČ
autor:
Kitchen story
- 20 + 60
- 10 + 35–40
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- Těsto
- 220 g hladké mouky
- 120 g studeného másla
- 2 lžíce ledové vody
- 3 snítky kopru
- špetka soli
- Náplň
- 250 ml 30% smetany
- 2 vejce
- 120 g žervé
- 200 g uzeného pstruha
- ½ červené cibule
- 5 snítek kopru
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na vál dejte mouku, na kostky nakrájené máslo, nadrobno nasekaný kopr, vodu a sůl. Vypracujte kompaktní těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na hodinu chladit do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C a formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku přibližně 3–5 mm a opatrně je přeneste do připravené formy. Uhlaďte okraje a přebytečné části těsta odřízněte nožem. Než na ně nalijete náplň, je třeba těsto předpéct. Dno na několika místech propíchejte vidličkou, abyste zabránili nafukování, zakryjte je plátem pečicího papíru a zasypte fazolemi nebo čočkou. Pečte v rozehřáté troubě 10 minut.
V míse vyšlehejte vejce se smetanou a potom zapracujte žervé. Směs ochuťte solí a pepřem. Předpečené těsto vyjměte z trouby, odstraňte pečicí papír se zátěží a opatrně na ně nalijte vaječnou směs. Poklaďte na kousky natrhaného uzeného pstruha, plátky cibule a snítky kopru. Vložte zpět do trouby a pečte 35–40 minut dozlatova.
Před podáváním nechte koláč vychladnout.
Komentáře k receptu