RYBÍ KOLÁČ

  • 3.75
  • (Hodnoceno 4×)

autor:
Kitchen story

  • 20 + 60
  • 10 + 35–40
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • Těsto
  • 220 g hladké mouky
  • 120 g studeného másla
  • 2 lžíce ledové vody
  • 3 snítky kopru
  • špetka soli
  • Náplň
  • 250 ml 30% smetany
  • 2 vejce
  • 120 g žervé
  • 200 g uzeného pstruha
  • ½ červené cibule
  • 5 snítek kopru
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Na vál dejte mouku, na kostky nakrájené máslo, nadrobno nasekaný kopr, vodu a sůl. Vypracujte kompaktní těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na hodinu chladit do lednice.

Troubu předehřejte na 180 °C a formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku přibližně 3–5 mm a opatrně je přeneste do připravené formy. Uhlaďte okraje a přebytečné části těsta odřízněte nožem. Než na ně nalijete náplň, je třeba těsto předpéct. Dno na několika místech propíchejte vidličkou, abyste zabránili nafukování, zakryjte je plátem pečicího papíru a zasypte fazolemi nebo čočkou. Pečte v rozehřáté troubě 10 minut.

V míse vyšlehejte vejce se smetanou a potom zapracujte žervé. Směs ochuťte solí a pepřem. Předpečené těsto vyjměte z trouby, odstraňte pečicí papír se zátěží a opatrně na ně nalijte vaječnou směs. Poklaďte na kousky natrhaného uzeného pstruha, plátky cibule a snítky kopru. Vložte zpět do trouby a pečte 35–40 minut dozlatova.

Před podáváním nechte koláč vychladnout.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY