Ryba na talíři

Propagace sladkovodní akvakultury

Projekt RYBA NA TALÍŘ vznikl na podporu sladkovodní akvakultury a má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace domácích sladkovodních ryb. Projekt je zaměřen na prezentaci zdravé kuchyně a poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především bohaté na pro organismus prospěšné tuky, minerály, vitamíny a také je zdrojem lehce stravitelných bílkovin. Snaží se rovněž podpořit domácí trh a regionální prodejce sladkovodních ryb.

Projekt se snaží ukázat snadnou přípravu ryb a vyvrátit tak o nich zažité předsudky. Se speciálně upraveným mobilním stánkem jsou navštěvovány farmářské trhy, regionální slavnosti, jarmarky a další místa, kde kuchař přímo prezentuje recepty a způsob jejich správného zpracování. Uvařený pokrm můžete přímo na místě ochutnat a k tomu si vzít recept s postupem, podle kterého pak můžete vařit v klidu a pohodlí domova. Letos jsme pro Vás připravili vaření i ve formě videí, které naleznete přímo na webu u receptů.

Součástí projektu je také prezentace sladkovodní akvakultury na odborných výstavách. Letos nás můžete navštívit například na Země živitelce v Českých Budějovicích.

Prezentace zde probíhá opět formou ukázek receptů a zpracování sladkovodních ryb, avšak je obohacena i o soutěže o lákavé ceny a také workshopy pro děti.

Další aktivitou projektu jsou výukové hodiny ve školách, zaměřené na poznávání sladkovodní akvakultury, a to ve všech regionech České republiky. Letos jsme si také připravili výuku pro profesionální kuchaře a plánujeme prezentaci sladkovodních ryb i v obchodních centrech.

EU Ministerstvo zemedělství
Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY

Čerstvé ryby z regionu

Food truck Ochutnejte ryby přímo z našeho vozu