Ryba na talíři

Propagace sladkovodní akvakultury

Projekt RYBA NA TALÍŘ vznikl na podporu sladkovodní akvakultury a má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace domácích sladkovodních ryb. Projekt je zaměřen na prezentaci zdravé kuchyně a poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především bohaté na pro organismus prospěšné tuky, minerály, vitamíny a také je zdrojem lehce stravitelných bílkovin. Snaží se rovněž podpořit domácí trh a regionální prodejce sladkovodních ryb.

Projekt se snaží ukázat snadnou přípravu ryb a vyvrátit tak o nich zažité předsudky. Se speciálně upraveným mobilním stánkem jsou navštěvovány farmářské trhy, regionální slavnosti, jarmarky a další místa, kde kuchař přímo prezentuje recepty a způsob jejich správného zpracování. Uvařený pokrm můžete přímo na místě ochutnat a k tomu si vzít recept s postupem, podle kterého pak můžete vařit v klidu a pohodlí domova. Letos jsme pro Vás připravili vaření i ve formě videí, které naleznete přímo na webu u receptů.

Další aktivitou projektu jsou výukové hodiny ve školách, zaměřené na poznávání sladkovodní akvakultury, a to ve všech regionech České republiky. Letos jsme si také připravili výuku pro profesionální kuchaře a plánujeme prezentaci sladkovodních ryb i v obchodních centrech.

Součástí projektu je také prezentace sladkovodní akvakultury na odborných výstavách. Letos je, bohužel, kvůli koronavirové pandemii, nepodnikneme.

První termíny prezentace projektu na farmářských trzích jsme museli zrušit. Nové termíny a místa můžete sledovat v rubrice food truck, kterou pro Vás budeme aktualizovat.

EU Ministerstvo zemedělství
Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY

Čerstvé ryby z regionu

Food truck Ochutnejte ryby přímo z našeho vozu