Ryba na talíři

Projekt RYBA NA TALÍŘ

Projekt RYBA NA TALÍŘ vznikl na podporu sladkovodní akvakultury a má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace domácích sladkovodních ryb a environmentálních přínosech sladkovodní akvakultury. Projekt je zaměřen na prezentaci zdravé kuchyně a poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především bohaté na pro prospěšné tuky, minerály, vitamíny a také je zdrojem lehce stravitelných bílkovin. Snahou je rovněž podpořit domácí trh a regionální prodejce sladkovodních ryb.

Projekt se snaží ukázat snadnou přípravu ryb a vyvrátit tak o nich zažité předsudky. Proto jsou realizovány rozličné aktivity, jejichž cílem je nejen edukovat o benefitech ryb, ale také prostřednictvím kuchařských show umožnit předvést rybu jako gastronomický zážitek.

Níže je přehled aktivit realizovaných a plánovaných v jednotlivých letech.

2024 - 2026

Komunikační strategie – informovanost spotřebitelů 1 – Kreativa V rámci této části projektu je tvořen kreativní koncept a vizuální ztvárnění pro různé mediální formáty, včetně televizních a rozhlasových reklam. Projekt zahrnuje také produkci reklamních spotů a návrh klíčových vizuálů.

Komunikační strategie - informovanost spotřebitelů 1 - Produkce Cílem je informovat spotřebitele o výhodách konzumace sladkovodních ryb a ekologických přínosech akvakultury. V rámci projektu se pořádají eventy jako kuchařské show, které ukáží, jak snadné a zdravé je připravit a konzumovat ryby. Kampaň zahrnuje vzdělávací akce s ochutnávkami, doplněné rozdáváním propagačních materiálů.

Komunikační strategie - informovanost spotřebitelů 1 - Nákup médií Tato fáze se zaměřuje na mediální kampaň, která probíhá na sociálních sítích, v televizi a tištěných médiích. Cílem je oslovit širokou veřejnost a podpořit pozitivní vnímání konzumace sladkovodních ryb.

2023

Propagace sladkovodní akvakultury na výstavě Země živitelka 2023 (CZ.10.5.109/5.2/4.0/16_003/0001530) Projekt zahrnoval jednoduchou přípravu sladkovodních ryb prostřednictvím ochutnávek a odborného výkladu. Návštěvníci se mohli zúčastnit soutěží a vyhrát hodnotné ceny.

2022

Nákup knihy Eduarda Levého - Sladkovodní ryby (CZ.10.5.109/5.2/4.0/16_003/0001453) Tato kniha je cenným zdrojem pro přípravu sladkovodních ryb a podporuje sladkovodní akvakulturu. Její autor je uznávaný odborník a pedagog v oblasti gastronomie.

Ryba na talíř na výstavě Země živitelka 2022 (CZ.10.5.109/5.2/4.0/16_003/0001452) Projekt ukazoval, že příprava sladkovodních ryb je snadná, a zahrnoval interakci s veřejností a soutěže pro děti i dospělé.

2020

Realizace kontaktních akcí projektu Ryba na talíř (CZ.10.5.109/5.2/4.0/16_003/0000822) Projekt zahrnoval kuchařské roadshow a promo akce zaměřené na sladkovodní ryby v supermarketech a školách.

Zajištění kreativní části kampaně Ryba na talíř (CZ.10.5.109/5.2/4.0/16_003/0000825) Projekt se soustředil na revitalizaci webových stránek a tvorbu edukačních materiálů.

2019

Zajištění výstav a veletrhů pro projekt Ryba na talíř (CZ.10.5.109/5.2/4.0/16_003/0000824) Cílem tohoto projektu byla prezentace sladkovodní akvakultury na odborných výstavách s ochutnávkami pokrmů.

Aktivity jsou financovány Evropskou unií - Evropským námořním a rybářským fondem/Evropským námořním, rybářským a akvakulturním fondem v rámci Operačního programu Rybářství.

EU Ministerstvo zemedělství
Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY