PODKOVY ZE SUMCE S BYLINKOVÝM MÁSLEM A SALÁTEM NA CIDERU

  • 4.5
  • (Hodnoceno 3×)

autor:
PG foodies

  • 10
  • 30
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 4 podkovy ze sumce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 2 lžíce nasekaného tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • Bylinkové máslo
  • 150 g másla v pokojové teplotě
  • kůra z 1 citronu
  • hrst petrželky
  • sůl
  • Salát
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 hlávky salátu Little Gem
  • 125 ml cideru
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Připravte marinádu na rybu: nakrájejte tymián najemno a přesuňte jej do velké misky. Přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, olivový olej, římský kmín, med, citronovou šťávu a sůl. Vše promíchejte a vložte do marinády kousky ryby. Nechte odležet alespoň 1 hodinu v lednici. Předehřejte troubu na 185 °C stupňů a pečte 15–20 minut.

Než dáte rybu péct připravte bylinkové máslo. Petrželku nasekejte najemno, přimíchejte ji k máslu a dochuťte citronovou kůrou a solí. Očistěte hlavičky salátu a následně je rozčtvrťte. Na větší pánvi rozpalte olivový olej, přidejte salát a restujte ho z každé strany asi 3 minuty. Na závěr salát na pánvi zalijte ciderem a nechte jej odpařit. Osolte a opepřete.

Hotovou rybu ozdobte bylinkovým máslem a podávejte s orestovaným salátem.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY