PODKOVY ZE SUMCE S BYLINKOVÝM MÁSLEM A SALÁTEM NA CIDERU
autor:
PG foodies
- 10
- 30
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 4 podkovy ze sumce
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce medu
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 2 lžíce nasekaného tymiánu
- 2 lžičky soli
- Bylinkové máslo
- 150 g másla v pokojové teplotě
- kůra z 1 citronu
- hrst petrželky
- sůl
- Salát
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 hlávky salátu Little Gem
- 125 ml cideru
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Připravte marinádu na rybu: nakrájejte tymián najemno a přesuňte jej do velké misky. Přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, olivový olej, římský kmín, med, citronovou šťávu a sůl. Vše promíchejte a vložte do marinády kousky ryby. Nechte odležet alespoň 1 hodinu v lednici. Předehřejte troubu na 185 °C stupňů a pečte 15–20 minut.
Než dáte rybu péct připravte bylinkové máslo. Petrželku nasekejte najemno, přimíchejte ji k máslu a dochuťte citronovou kůrou a solí. Očistěte hlavičky salátu a následně je rozčtvrťte. Na větší pánvi rozpalte olivový olej, přidejte salát a restujte ho z každé strany asi 3 minuty. Na závěr salát na pánvi zalijte ciderem a nechte jej odpařit. Osolte a opepřete.
Hotovou rybu ozdobte bylinkovým máslem a podávejte s orestovaným salátem.
Komentáře k receptu