SALÁT Z CANDÁTA, ČERVENÉ ŘEPY, FENYKLU, OKURKY A ŘEDKVIČEK
autor:
Kitchen story
- 25
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 1 fenykl
- 1 polní okurka
- 3 malé červené řepy
- 1 svazek ředkviček
- 200g bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička medu
- 3 snítky tymiánu
- sůl
- pepř
- 600g filetů z candáta
- 2 lžíce přepuštěného másla
- šťávu z 1/2 citronu
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Zeleninu dobře omyjte, očistěte a nakrájejte na stejně tenké plátky. Dejte ji do mísy, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Lehce promíchejte.
Z jogurtu, citronové šťávy, olivového oleje a medu vymíchejte zálivku. Oberte lístky tymiánu a přidejte je k zálivce. Osolte, opepřete a promíchejte.
Pánev rozpalte a zahřejte na ní přepuštěné máslo. Filet z candáta nakrájejte na 4 kusy, osolte, opepřete a vložte na pánev kůží dolů. Opékejte na středním plameni dozlatova jen z jedné strany. Zakápněte citronovou šťávou a lžící filety polévejte přepuštěným máslem smíchaným s citronovou šťávou zpod ryby.
Salát zakápněte připravenou zálivkou a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte opečené filety a podávejte.
Komentáře k receptu