SALÁT Z CANDÁTA, ČERVENÉ ŘEPY, FENYKLU, OKURKY A ŘEDKVIČEK

  • 4.5
  • (Hodnoceno 1×)

autor:
Kitchen story

  • 25
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 1 fenykl
  • 1 polní okurka
  • 3 malé červené řepy
  • 1 svazek ředkviček
  • 200g bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 3 snítky tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 600g filetů z candáta
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • šťávu z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Zeleninu dobře omyjte, očistěte a nakrájejte na stejně tenké plátky. Dejte ji do mísy, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Lehce promíchejte.

Z jogurtu, citronové šťávy, olivového oleje a medu vymíchejte zálivku. Oberte lístky tymiánu a přidejte je k zálivce. Osolte, opepřete a promíchejte.

Pánev rozpalte a zahřejte na ní přepuštěné máslo. Filet z candáta nakrájejte na 4 kusy, osolte, opepřete a vložte na pánev kůží dolů. Opékejte na středním plameni dozlatova jen z jedné strany. Zakápněte citronovou šťávou a lžící filety polévejte přepuštěným máslem smíchaným s citronovou šťávou zpod ryby.

Salát zakápněte připravenou zálivkou a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte opečené filety a podávejte.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY