CARPACCIO ZE PSTRUHA

  • 5
  • (Hodnoceno 3×)

autor:
PG fodies

  • 25
  • 5
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 2 celí pstruzi
  • 2 ředkvičky
  • ½ citronu
  • ½ salátové okurky
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • sůl
  • pepř
  • BYLINKOVÝ OLEJ
  • 125 ml olivového oleje
  • velká hrst petrželky a bazalky

Postup přípravy

Připravte bylinkový olej: velkou hrst petrželky a bazalky rozmixujte s olivovým olejem dohladka a nechte na sítku okapat. Na mandolíně nebo nožem nakrájejte ředkvičky na tenké plátky a naložte je na 20 minut do vody.

Vyfiletujte pstruhy: nakrájejte je na tenoučké plátky, které rovnou pokládejte na talíř. Maso hojně pokapejte citronem, posypte citronovou kůrou a důkladně osolte a opepřete.

Okurku nakrájejte na drobné kostičky a posypte jimi plátky pstruhů. Přidejte plátky ředkviček a vše zalijte bylinkovým olejem.

Slunečnicová semínka opražte na pánvi a ozdobte jimi talíř.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY