CARPACCIO ZE PSTRUHA
autor:
PG fodies
- 25
- 5
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 2 celí pstruzi
- 2 ředkvičky
- ½ citronu
- ½ salátové okurky
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- sůl
- pepř
- BYLINKOVÝ OLEJ
- 125 ml olivového oleje
- velká hrst petrželky a bazalky
Postup přípravy
Připravte bylinkový olej: velkou hrst petrželky a bazalky rozmixujte s olivovým olejem dohladka a nechte na sítku okapat. Na mandolíně nebo nožem nakrájejte ředkvičky na tenké plátky a naložte je na 20 minut do vody.
Vyfiletujte pstruhy: nakrájejte je na tenoučké plátky, které rovnou pokládejte na talíř. Maso hojně pokapejte citronem, posypte citronovou kůrou a důkladně osolte a opepřete.
Okurku nakrájejte na drobné kostičky a posypte jimi plátky pstruhů. Přidejte plátky ředkviček a vše zalijte bylinkovým olejem.
Slunečnicová semínka opražte na pánvi a ozdobte jimi talíř.
Komentáře k receptu