GRUNDLE s domácí majonézou
autor:
Kitchen Story
- 45
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 1kg grundlí
- 250g hladké mouky
- 1 hrst tymiánu
- 1 hrst hladkolisté petržele
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- Domácí majonéza
- 2 žloutky
- 150ml slunečnicového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku
- 1/2 hrsti nasekané petržele
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Do nádoby pro ponorný mixér dejte všechny ingredience na majonézu a na nejpomalejší rychlost vyšlehejte majonézu.
Grundle opláchněte, vysušte, osolte je a opepřete. Hladkou mouku vsypte do mísy. Bylinky nasekejte a přidejte k mouce. Osolte je a opepřete. Grundle zaprašte moukou a jemně promíchejte. Do pánve nalijte olej, zahřejte ho a grundle smažte na pánvi dokřupava.
Tip:
Na majonézu je třeba mít žloutky i olej stejné teploty. Vejce si tak vyndejte předem z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Jinak by se nemusely ingredience hladce spojit.
Komentáře k receptu