GRUNDLE s domácí majonézou

  • 4.2
  • (Hodnoceno 5×)

autor:
Kitchen Story

  • 45
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 1kg grundlí
  • 250g hladké mouky
  • 1 hrst tymiánu
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • Domácí majonéza
  • 2 žloutky
  • 150ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 hrsti nasekané petržele
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Do nádoby pro ponorný mixér dejte všechny ingredience na majonézu a na nejpomalejší rychlost vyšlehejte majonézu.

Grundle opláchněte, vysušte, osolte je a opepřete. Hladkou mouku vsypte do mísy. Bylinky nasekejte a přidejte k mouce. Osolte je a opepřete. Grundle zaprašte moukou a jemně promíchejte. Do pánve nalijte olej, zahřejte ho a grundle smažte na pánvi dokřupava.

Tip:

Na majonézu je třeba mít žloutky i olej stejné teploty. Vejce si tak vyndejte předem z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Jinak by se nemusely ingredience hladce spojit.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY