CANDÁT V PIVNÍM TĚSTÍČKU
autor:
Kitchen story
- 20
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 600 g filetů z candáta
- šťáva z ½ citronu
- 1 hrst kopru
- 3 snítky tymiánu
- 250 ml světlého piva
- 1 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy
Filety zbavte kůže a nakrájejte je na proužky asi 6 cm široké. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete z obou stran. Nakonec je zasypte nasekanými bylinkami. Připravte těstíčko: smíchejte, pivo, vejce, hladkou mouku a prášek do pečiva. Směs osolte a dobře promíchejte. Do pánve nalijte vyšší vrstvu oleje a rozpalte ho. Každý kousek ryby obalte v těstíčku a osmažte z obou stran dozlatova.
Tip:
Podávejte s opečenými bramborami zasypanými koprem a přelitými majonézou.
Komentáře k receptu