CANDÁT V PIVNÍM TĚSTÍČKU

  • 4.75
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
Kitchen story

  • 20
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 600 g filetů z candáta
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 hrst kopru
  • 3 snítky tymiánu
  • 250 ml světlého piva
  • 1 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup přípravy

Filety zbavte kůže a nakrájejte je na proužky asi 6 cm široké. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete z obou stran. Nakonec je zasypte nasekanými bylinkami. Připravte těstíčko: smíchejte, pivo, vejce, hladkou mouku a prášek do pečiva. Směs osolte a dobře promíchejte. Do pánve nalijte vyšší vrstvu oleje a rozpalte ho. Každý kousek ryby obalte v těstíčku a osmažte z obou stran dozlatova.

Tip:

Podávejte s opečenými bramborami zasypanými koprem a přelitými majonézou.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY