KAPŘÍ hranolky
autor:
Kitchen Story
- 40
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 750 g kapřích filetů
- 1 hrst kopru
- 1 hrst petržele
- 1 hrst tymiánu
- 3 stroužky česneku
- šťáva z ½ citronu
- 300 g strouhanky
- 1 hrst celých mandlí
- hladká mouka
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- 40 ml slunečnicového oleje + na smažení
- DIP
- 200 g zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- ½ hrsti kopru
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kapra nakrájejte na plátky asi 2 cm široké a přendejte je do větší mísy. Polovinu množství bylinek nasekejte nadrobno a přidejte k rybě. Do mísy propasírujte 3 stroužky česneku, osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a olejem. Nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
Strouhanku dejte do stolního mixéru, přidejte mandle, zbytek bylinek, osolte a rozmixujte. Získáte tak dochucenou strouhanku.
Připravte si trojobal a kousky kapra obalte nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec v ochucené strouhance.
Rozpalte pánev s vyšší vrstvou oleje a na středním plameni smažte dozlatova.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, propasírovaný česnek a nasekaný kopr. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s chlebem.
TIP
Z filetů můžete odstranit kůži, zbavíte se tak rybího zápachu. Musíte ovšem s masem pracovat opatrně, aby se bez kůže nerozpadlo.
Komentáře k receptu