KAPŘÍ hranolky

  • 2.2
  • (Hodnoceno 5×)

autor:
Kitchen Story

  • 40
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 750 g kapřích filetů
  • 1 hrst kopru
  • 1 hrst petržele
  • 1 hrst tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva z ½ citronu
  • 300 g strouhanky
  • 1 hrst celých mandlí
  • hladká mouka
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 40 ml slunečnicového oleje + na smažení
  • DIP
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • ½ hrsti kopru
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Kapra nakrájejte na plátky asi 2 cm široké a přendejte je do větší mísy. Polovinu množství bylinek nasekejte nadrobno a přidejte k rybě. Do mísy propasírujte 3 stroužky česneku, osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a olejem. Nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.

Strouhanku dejte do stolního mixéru, přidejte mandle, zbytek bylinek, osolte a rozmixujte. Získáte tak dochucenou strouhanku.

Připravte si trojobal a kousky kapra obalte nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec v ochucené strouhance.

Rozpalte pánev s vyšší vrstvou oleje a na středním plameni smažte dozlatova.

Na dip smíchejte zakysanou smetanu, propasírovaný česnek a nasekaný kopr. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s chlebem.

TIP

Z filetů můžete odstranit kůži, zbavíte se tak rybího zápachu. Musíte ovšem s masem pracovat opatrně, aby se bez kůže nerozpadlo.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY