CANDÁT V SOLNÉ KRUSTĚ S FENYKLOVÝM SALÁTEM

  • 5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
Kitchen story

  • 20
  • 25
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • asi 1 kg candáta
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 2 snítky kopru
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 kg hrubozrnné mořské soli
  • 4 bílky
  • sůl
  • Fenyklový salát
  • 1 fenykl
  • 1 svazek ředkviček
  • ½ salátové okurky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Troubu rozehřejte na 230 °C, program horkovzduch. Candáta osolte zevnitř a všechny bylinky vložte dovnitř ryby. Hrubozrnnou sůl nasypte do velké mísy, bílky lehce vyšlehejte a přidejte do mísy. Dobře promíchejte. Část soli navrstvěte na plech a položte na ni rybu. Zbytkem soli zakryjte kompletně celého candáta. Ryba se dusí, proto je třeba, aby v krustě nebyly žádné otvory. Pekáč vložte do trouby a pečte 25 minut.

Připravte salát: fenykl, ředkvičky a okurku nakrájejte na mandolíně nebo nožem na tenké plátky. Z olivového oleje, medu, citronové šťávy, soli a pepře vymíchejte zálivku, kterou dochuťte fenyklový salát.

Upečenou rybu vytáhněte z trouby. Solnou krustu opatrně odstraňte pomocí lžíce, hlavně nesmí dojít k porušení kůže, aby se na maso nedostala sůl. Odstraňte kůži a maso rozdělte na jednotlivé filety.

Podávejte s fenyklovým salátem.

TIP

Hrubozrnná sůl musí držet pohromadě, k jejímu spojení slouží právě bílky. Pokud by bylo potřeba, můžete pro lepší konzistenci použít trochu vody.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY