PEČENÝ FILET Z AMURA SE ZELENINOVOU SALSOU

  • 5
  • (Hodnoceno 2×)

autor:
Kitchen story

  • 20
  • 20
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 1 amur
  • 1 červená cibule
  • 1 salátová okurka
  • 2 papriky
  • 300 g cherry rajčat
  • 100 ml olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • Bylinkové pesto
  • 1 hrst bazalky
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Ingredience na pesto vložte do stolního mixéru a rozmixujte. Podle chuti osolte a opepřete.

Troubu rozehřejte na 160 °C, program horkovzduch.

Amura zbavte šupin a vyfiletujte. Osolte, opepřete a potřete ho bylinkovým pestem. Rybu položte kůží dolů na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby a pečte 15–20 minut.

Omytou okurku podélně překrojte, vyberte semínka a nakrájejte ji na kostičky, spolu s paprikou. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Cherry rajčata přepulte, větší překrojte na čtvrtiny. Vše vsypte do mísy. Z olivového oleje, citronové šťávy a medu umíchejte zálivku. Osolte, opepřete a vmíchejte do připravené zeleninové salsy.

Upečené filety z amura naporcujte, přidejte salsu a zakápněte bylinkovým pestem.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY