PEČENÝ FILET Z AMURA SE ZELENINOVOU SALSOU
autor:
Kitchen story
- 20
- 20
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 1 amur
- 1 červená cibule
- 1 salátová okurka
- 2 papriky
- 300 g cherry rajčat
- 100 ml olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce medu
- sůl
- pepř
- Bylinkové pesto
- 1 hrst bazalky
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 1 stroužek česneku
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžíce piniových oříšků
- šťáva z ½ citronu
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Ingredience na pesto vložte do stolního mixéru a rozmixujte. Podle chuti osolte a opepřete.
Troubu rozehřejte na 160 °C, program horkovzduch.
Amura zbavte šupin a vyfiletujte. Osolte, opepřete a potřete ho bylinkovým pestem. Rybu položte kůží dolů na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby a pečte 15–20 minut.
Omytou okurku podélně překrojte, vyberte semínka a nakrájejte ji na kostičky, spolu s paprikou. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Cherry rajčata přepulte, větší překrojte na čtvrtiny. Vše vsypte do mísy. Z olivového oleje, citronové šťávy a medu umíchejte zálivku. Osolte, opepřete a vmíchejte do připravené zeleninové salsy.
Upečené filety z amura naporcujte, přidejte salsu a zakápněte bylinkovým pestem.
Komentáře k receptu