RYBÍ SALÁT Z KAPRA
autor:
PG foodies
- 30-45
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 500–600 g filetů z kapra
- 500 ml vody
- 500 ml vinného octa
- 80 g cukru
- 2 mrkve
- 1 větší červená cibule
- 2 kyselé okurky
- 10 kuliček černého pepře
- 10 kuliček nového koření
- 5 kuliček jalovce
- 3 bobkové listy
- 1 lžička soli
- 2 lžíce majonézy
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 3 lžíce nasekané pažitky
Postup přípravy
Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, vinný ocet, cukr, koření a sůl. Nechte vařit 5 minut.
Kapří filety naporcujte na větší kousky, cibuli nakrájejte na plátky, mrkev nastrouhejte nahrubo. Do hrnce přisypte nakrájenou zeleninu a na menším plamenu vařte 8 minut. Poté přidejte rybu a vařte dalších 5 minut.
Nechte vychladnout a ideálně dejte hrnec přes noc do lednice, aby ryba vstřebala všechny chutě. Pažitku nasekejte najemno, okurky nakrájejte na kostičky. Rybu se zeleninou sceďte, vyberte koření a směs opatrně promíchejte s pažitkou, kyselou okurkou, jogurtem a majonézou. Podle chuti osolte.
Salát nechte v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Při podávání ho ozdobte snítkou čerstvého kopru.
Komentáře k receptu