RYBÍ SALÁT Z KAPRA

  • 4.33333333333
  • (Hodnoceno 3×)

autor:
PG foodies

  • 30-45
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 500–600 g filetů z kapra
  • 500 ml vody
  • 500 ml vinného octa
  • 80 g cukru
  • 2 mrkve
  • 1 větší červená cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 10 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 5 kuliček jalovce
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 3 lžíce nasekané pažitky

Postup přípravy

Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, vinný ocet, cukr, koření a sůl. Nechte vařit 5 minut.

Kapří filety naporcujte na větší kousky, cibuli nakrájejte na plátky, mrkev nastrouhejte nahrubo. Do hrnce přisypte nakrájenou zeleninu a na menším plamenu vařte 8 minut. Poté přidejte rybu a vařte dalších 5 minut.

Nechte vychladnout a ideálně dejte hrnec přes noc do lednice, aby ryba vstřebala všechny chutě. Pažitku nasekejte najemno, okurky nakrájejte na kostičky. Rybu se zeleninou sceďte, vyberte koření a směs opatrně promíchejte s pažitkou, kyselou okurkou, jogurtem a majonézou. Podle chuti osolte.

Salát nechte v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Při podávání ho ozdobte snítkou čerstvého kopru.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY