RYBÍ BURGER S CANDÁTEM
autor:
PG foodies
- 20
- 15
- 4
Porce obsahuje:
Suroviny
- 4 bulky
- 600 g filetů z candáta
- 1 citron
- ½ okurky (8 plátků)
- 2 lžíce vinného octa
- hrst mátových listů
- sůl
- pepř
- SALÁT
- 250 g červeného zelí
- 1 mrkev
- ½ jablka
- 1 jarní cibulka
- 3 lžíce kopru
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 citron
- sůl
Postup přípravy
Rozpalte gril a připravte salát: zelí nakrájejte na tenké plátky a mrkev nastrouhejte nahrubo. Zeleninu vsypte do středně velké misky, přidejte nasekanou jarní cibulku, na kostičky nakrájené jablko a 3 lžíce nasekaného kopru. Přimíchejte majonézu, zakysanou smetanu, javorový sirup, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Osolte.
Okurku nakrájejte na tenká kolečka, zakápněte ji vinným octem, osolte a opepřete. Candáta naporcujte na 8 kusů, důkladně ho osolte, opepřete a zakápněte citronem.
Candáta dejte na gril a opékejte z každé strany asi 3 minuty. Až budete rybu otáčet, přidejte na gril rozkrojené bulky a nechte je opéct dozlatova.
Dokončete burger: na spodní půlku bulky položte zelný salát, mátové listy, pak 2 kusy ryby a navrch okurku a opět mátu. Přikryjte druhou půlkou bulky.
Komentáře k receptu