RYBÍ BURGER S CANDÁTEM

  • 5
  • (Hodnoceno 3×)

autor:
PG foodies

  • 20
  • 15
  • 4

Porce obsahuje:

Suroviny

  • 4 bulky
  • 600 g filetů z candáta
  • 1 citron
  • ½ okurky (8 plátků)
  • 2 lžíce vinného octa
  • hrst mátových listů
  • sůl
  • pepř
  • SALÁT
  • 250 g červeného zelí
  • 1 mrkev
  • ½ jablka
  • 1 jarní cibulka
  • 3 lžíce kopru
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 citron
  • sůl

Postup přípravy

Rozpalte gril a připravte salát: zelí nakrájejte na tenké plátky a mrkev nastrouhejte nahrubo. Zeleninu vsypte do středně velké misky, přidejte nasekanou jarní cibulku, na kostičky nakrájené jablko a 3 lžíce nasekaného kopru. Přimíchejte majonézu, zakysanou smetanu, javorový sirup, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Osolte.

Okurku nakrájejte na tenká kolečka, zakápněte ji vinným octem, osolte a opepřete. Candáta naporcujte na 8 kusů, důkladně ho osolte, opepřete a zakápněte citronem.

Candáta dejte na gril a opékejte z každé strany asi 3 minuty. Až budete rybu otáčet, přidejte na gril rozkrojené bulky a nechte je opéct dozlatova.

Dokončete burger: na spodní půlku bulky položte zelný salát, mátové listy, pak 2 kusy ryby a navrch okurku a opět mátu. Přikryjte druhou půlkou bulky.

Sdílejte recept s přáteli

Videorecept

Komentáře k receptu

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY