Ryba musí plavat aneb nejlepší vína k rybám

Nezapomínejte, že ryba musí plavat, a tak k dobré rybě doušek dobrého piva či vína vždy patří. Na rozdíl od rybího masa však nepřežeňte množství. Tyto slova jistě mnozí znají z knížek či videí s rybími recepty. Který nápoj je však k dané rybě nejlepší? V tomto článku se zaměříme na víno.

Ryba musí plavat aneb nejlepší vína k rybám

Obecně lze říci, že ke světlým masům patří bílá vína. V případě ryb tedy bílým vínem nic nezkazíte. Samozřejmě bílých vín a vín obecně je nepřeberné množství, tudíž může být pro laika složité vybrat správný typ či odrůdu.

Výběr toho správného vína podávaného ke sladkovodním rybám záleží především na kulinářské přípravě ryby. K tradičnímu smaženému kaprovi s bramborovým salátem se hodí vina spíše sušší, například Sauvignon či Rulandské bílé. Při přípravě kapra na přírodní způsob nebo pečeného kapra rozhodně neuděláte chybu Ryzlinkem. Obecně platí, že víno by mělo rybu spíše doplňovat a nevytvářet velký kontrast. Proto volíme vína spíše suchá.

K dravým rybám jako je například štika, candát nebo okoun je taktéž vhodné víno suché či polosuché. V tomto případě však můžeme zvolit i harmonická vína, jako chardonnay nebo tramín. Tak dobrou chuť a na zdraví.

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY

Čerstvé ryby z regionu

Food truck Ochutnejte ryby přímo z našeho vozu