F.O.O.D. piknik se sladkovodní rybou: chutě, tipy a zábava pro celou rodinu

Poslední srpnový den patřil v pražském parku Ladronka dobrému jídlu, skvělé zábavě a pohodové atmosféře. Jubilejní 15. ročník festivalu F.O.O.D. piknik přivítal tisíce návštěvníků – a sladkovodní ryba u toho samozřejmě nemohla chybět.

F.O.O.D. piknik se sladkovodní rybou: chutě, tipy a zábava pro celou rodinu

Kuchařské show, které chutnaly i bavily

Stánek projektu Ryba na talíř doslova voněl dobrotami. Kuchař Vladimír Tůma předvedl postupně hned tři kulinářské show, při kterých se vařilo, ochutnávalo a povídalo. Atmosféra byla skvělá a ochutnávky mizely pod rukama. Vše doplnila výživová poradkyně, která přidala praktické tipy, jak zařadit sladkovodní ryby do jídelníčku a podpořit tak zdraví, růst svalů, práci mozku i štíhlou linii.

Zábava pro malé i velké

Stánek však nenabízel jen jídlo. Návštěvníci soutěžili, tipovali hmotnosti ryb a děti se vrhaly k bazénku, kde lovily sladkovodní rybky. Nechyběla ani oblíbená tombola, v níž na výherce čekaly praktické i upomínkové dárky.

Letní kapří guláš i zajímavosti z historie

Kuchař Vladimír Tůma vystoupil odpoledne také na hlavním pódiu, kde zaujal diváky nejen svým kuchařským umem, ale i letní variací kapřího guláše s povidly. A přidalo se i pár zajímavostí – například, že kapry začali v Praze chovat už mniši v Břevnovském klášteře. Důkaz, že sladkovodní ryba k metropoli neodmyslitelně patří.

Ryba, která spojuje tradici i moderní chutě

Také festival F.O.O.D. piknik ukázal, že ryba na talíři dokáže spojit historii, zdraví i moderní gastronomii. Ať už v podobě tradičních receptů, nebo hravých letních variací, na talíři si najde cestu ke všem generacím.

Aktuality

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY