Jedlé kosti, hlavy, vnitřnosti...

Není nad krásný čerstvý filet z lahodné ryby. Rybí maso je pro mnohé delikatesa, pro další sváteční pokrm nebo jen nepostradatelná část zdravé stravy. Obvykle konzumujeme především rybí svalovinu. Jak je to však s přípravou ostatních částí rybího těla?

Jedlé kosti, hlavy, vnitřnosti...

Tradiční polévka

Především v předvánočním období končí kapří hlavy, skelety nebo vnitřnosti ve velkém hrnci na plotně a spolu se zeleninou určují nezaměnitelný základ tradiční rybí polévky.

Grundle

Nejjednodušší způsob přípravy malých ryb. Rybky kulinářsky upravujeme bez jakéhokoliv opracování. Dříve se jako grundle připravovaly mřenky mramorované, dnes už poměrně vzácné ryby. Mřenky vystřídaly malé ryby – Gavúni štíhlí žijící v brakických vodách. Grundle se připravují smažením nebo fritováním.

Kapří filet „bez kostí“

Kdo se alespoň trochu zajímá o nové postupy ve zpracování kaprovitých ryb, někdy slyšel o kaprovi bez kostí. Filet kapra bez kostí však ve skutečnosti kosti má. Tyto kosti jsou jen prořezány, a díky tepelné úpravě by je konzument neměl v mase poznat. V tomto případě pak můžeme konstatovat, že přímo jíme společně s masem i rybí kosti.

Dobré pro zdraví

Oblíbené RECEPTY

Čerstvé ryby z regionu

Food truck Ochutnejte ryby přímo z našeho vozu